ENDÜSTRİYEL YAĞLAMA NEDEN ÖNEMLİDİR ?

img

ENDÜSTRİYEL YAĞLAMA NEDEN ÖNEMLİDİR ?

Yağlama Ekipmanları, makinenin farklı parçalarının zamanında yağlanması için kullanılır. ... Yağlama ekipmanları genellikle Yağlama Enjektörleri, Yağlama Pompaları, Hidrolik Pompalar, Yağ Enjektörleri, Yağ Yağlama Sistemleri vb.
Yağlama, temas halindeki hareketli yüzeyler arasında sürtünmeyi azaltan bir filmin sokulmasıyla sürtünme ve aşınmanın kontrolüdür. Kullanılan yağlayıcı, sıvı, katı veya plastik bir madde olabilir.

Ağır endüstride bir çok noktada  gerekli görülen yağlar, kullanım ve uygulama bölgesine  göre farklılık göstermektedir. Bazı alanlarda gres yağ kullanılırken bazı alanlarda ise sıvı ( likit) yağlar kullanılmaktadır.

Bütün yağların ham hali aynıdır aslında. Farklılık ve amaca göre talep edilen yağların çeşitliliğinde artış   bulunmasının nedeni, yağ verimliliği ve işlevselliğini  arttıracak etken katkı maddeleri kullanılmasıdır. 

Endüstri alanında özellikle sürtünmenin olduğu  her makine kullanımında olmazsa olmazlar arasında olan yağlama uygulaması, hidrolik yağlar, dişli yağları, türbin yağları, metal işleme yağları, kızak yağları gibidir.

Yağlamanın genel mantığı iki yüzey arasındaki sürtünme katsayısını düşürmektir. Bunun yanında yağlamanın bir diğer amacı da iç ve dış etkenlerden oluşan oksitlenmenin ( paslanmanın ) önüne geçmektir.

Tüm endüstriyel makinelerde ve ekipmanlarda  yağ kullanımı bir zorunluluktur. En uygun yağı uygun yerde gerektiği kadar kullanmak önemli bir husustur.  Doğru yağlama için ise makine üreticilerinin hazırladıkları bakım onarım şablonlarına uygun olarak yağlama ekipmanları  ile operasyon gerçekleştirmektir.

Mekanik sistemlerde sistemin orijinal performansını korumak ve hassas çalışmasını sağlamak için yağlama hayati önem taşımaktadır. Özellikle sektörel olarak düşünüldüğünde, endüstriyel makinalarda yağlama, makina performansını, hassasiyetini ve arızasızlığını direkt olarak etkileyebilecek en önemli unsurlardan biridir. Makinalarda kullanılan piston, kızak, mil, rulman vb. sistemlerin  yüksek hızlarda ve ağır basınç altında  çalıştıkları için sürekli olarak yağlanma ihtiyacı duyarlar.

DİĞER BLOG YAZILARI

img
Yağlama Hakkında Kısa Bilgiler
14.08.2023
Gres ve hidrolik yağlama neden önemlidir, nasıl uygulanır ?
DEVAMI
0
img
Kaşıkla Gres Pompası Doldurmaya Son verin !
14.08.2023
Artık el gres pompalarınızı pratik, hızlı, temiz ve güvenli bir şekilde doldurabilirsiniz ...
DEVAMI
0
img
PRESSOL YENI NESIL EL GRES TABANCALARI, GRES POMPALARI
20.02.2023
Profosyonel Ağır Hizmet El Gres Pompaları , Ergonomik tutamak, kaymaz, mükemmel güç aktarımı ve tutuşu, T-grip, optimize edilmiş kavrama ve optimize edilmiş basınç
DEVAMI
0
img
İKİNCİL MUHAFAZA VE KORUMA KAPLARI NEDİR?
2.03.2022
İkincil Muhafaza ve Koruma Kapları (Secondary Containments Pallets ) işletmenizde bir döküntü ve sızıntı durumunda oluşabilecek çevre kirliliğini, ürün kaybını engelleyerek güvenli çalışma ortamı sağlar. Aynı zamanda kayıpları önler
DEVAMI
12
img
PRESSOL HAVALI GRES POMPALARI İLE % 99 GRES AKTARIMI
9.08.2021
Gres kaplarınızda yağlarınız artık ziyan olmayacak . Özel tasarım alt vakum aparatı ve mükemmel sıyırma yeteneği planet ile benzersiz bir mühendislik.
DEVAMI
65
img
TAŞINDIK
1.05.2021
Sizlere daha güçlü çözüm ortağı olmak için taşındık. Aktürk Sanayi Dünyası No: 6 /B1-B2 Kurtkoy- Pendik - İSTANBUL
DEVAMI
47