KİMYASAL TAŞMA PALETLERİ NEDİR ?

img

KİMYASAL TAŞMA PALETLERİ NEDİR ?

Doğru şekilde kullanılmazsa kimyasal içeren varillerin/ bidonların taşınması ve depolanması yüksek riskli bir aktivite olabilir. Kaplar delindiğinde ve kimyasal içerikleri sızdığında birçok olay ve yaralanma meydana geldi. Yetkililer tarafından yaralanmalara ve soruşturmalara yol açacak ciddi bir olay için sadece bir dakikalık konsantrasyon kaybı veya ekipman arızası yeterlidir.

Yağlar ve kimyasalların, kimyasal varillerinden  bir sızıntıyı derhal yakalayabilmeleri için bir yöntem gerekir, böylece döküntü asla çevreye ulaşmaz. Dökülme paletleri, bir olay kontrolden çıkmadan önce, varil sızıntıları ve dökülmeleri içeren bir çözümdür.

Kimyasal ve atık dökülme paleti nedir?

Dökülme paleti, konteynerlerden sızıntı ve dökülmeleri korumak için dahili bir depolama alanına sahip özel olarak tasarlanmış bir palettir. İSG düzenlemeleri ülkeler arası farklılık gösterse de  bir dökülme paletinin, üzerinde taşınabilecek en büyük konteynerin hacminin yüzde 110'unu ya da daha farklı miktarları koruması gerektiği öngörülmektedir. Ülkemizde yapılan denetimlerde Bakanlık müfettişleri taşınan kabın en az % 20 ' sini hapsedecek kapların onayını vermektedir. Ancak bu tip kaplarda sızıntı kapasitesinin yanında ağırlık taşıma kapasiteside oldukça önemlidir. Zira sızıntı kapasitesi küçüldükçe pek çok modelde ağırlık taşıma kapasiteside düşmektedir. Dökülme paletleri, genellikle 205 litrelik kimyasal varillerini taşımak için tasarlandığından, hacimleri 230 litre civarındadır. 

Dökülme ve ikincil koruma paletleri delikli ızgaralarla ve palet kullanım tasarımları ile üretilmiştir, böylece forklift kullanılarak kolayca kaldırılabilir ve taşınabilirler. Bu, kimyasal bir varil kullanıldığında yalnızca zemine veya çalışma alanına taşınması gerektiği anlamına gelir. Diğer tüm zamanlarda, bir dökülme paleti üzerinde kalabilir, böylece çevreyi potansiyel dökülmelerden korur.

 

Dökülme paletleri nerede kullanılabilir?

Kimyasal ve sızıntı taşma paletleri, yağların ve kimyasalların taşındığı ve kaplarda depolandığı yerlerde kullanılmalıdır. Hafif üretim ve atölyelerden madenler ve fabrikalara kadar uzanan sektörlerin tümü dökülme paletlerinin kullanımından faydalanabilir. 

Özellikle depolar, dökülme paletlerinin büyük bir kullanıcısıdır ve genellikle çok çeşitli ürünleri kullanırlar. Depo faaliyetinin niteliği, sürekli ürün aldıkları, taşıdıkları ve sevk ettikleri anlamına gelir.. Dökülme ve taşma paletleri, günlük faaliyetleri sırasında oluşabilecek dökülme veya sızıntılara karşı emniyet ağı sağlamak için depolar için temel araçlardır. 

Dökülme, sızıntı ve taşma paletlerinin bir başka önemli kullanıcısı, madenlerin ve operasyonların geniş bir coğrafi alana yayıldığı büyük sanayi bölgeleridir. Dökülme paletleri, şirketlerin kimyasalların kullanılacağı noktaya yakın geçici depolama yerleri oluşturmasını sağlar. 

Dökülme paletleri kullanan sektörlere örnekler şunlardır:

Madencilik ve araştırma şirketleri

Yakıt ikmali ve üretim tesisleri

Endüstriyel fabrikalar

Depolama ve antrepo tesisleri

Hastaneler

Yemek ve gıda üretim tesisleri

İlaç üretim tesisleri… 

Kimyasal taşma ve sızıntı paletini nasıl temizlersiniz?

Atık bir dökülme paleti içine dökülürse, farklı cihaz ve yöntemler kullanılarak temizlenmelidir. Dökülme giderildikten sonra, palet kalan tüm atık ve kalıntılardan arındırılmalıdır. Bu, kimyasalın yapısına göre su ve bir deterjan kullanılarak kolayca gerçekleştirilebilir.  Atıkların paletlerden temizlenmesinden kaynaklanan atık su doğrudan yağmur suyuna karıştırılacak şekilde bertaraf edilemez. Sahadan diğer atık su ünitelerinde ayrıştırılıp ve arıtılmalıdır. 

Periyodik olarak, paletin buharla temizlenmesi önerilir. İçerdiği yüksek sıcaklıklar, bütün gömülü kimyasalların ve yağların atık paletinin yüzeyinden temizlenmesini sağlar. 

Neden kimyasal atık ve dökülme paleti kullanmalıyım? 

Atık paletleri, çevreye yayılmadan önce zararlı maddeler içeren döküntülerin ilk savunma hattıdır. Sızıntı ve döküntüyü yakalamak, çevre üzerinde olumsuz bir etkiyi yok eder ve ayrıca pahalı temizlik masraflarını ortadan kaldırır. İş kazalarını engeller. 

İSG’ nin ön gördüğü EPA gibi düzenleyiciler, şirketlerin performansını izler ve çevre mevzuatına uymayan şirketler için önemli para cezaları uygular. Ya da denetimlerde gelecekteki iş birliği konularında tekrar düzenleme yapar.

ODAKSAN, şirketinizi kimyasal bir dökülmenin zarar verici sonuçlarından korumak için tasarlanmış bir dizi kimyasal atık ve sızıntı paleti sunmaktadır. Uzmanlarımız, size özel sektörünüz ve tesisiniz için en iyi çözümü önerebilir.

DİĞER BLOG YAZILARI

img
Yağlama Hakkında Kısa Bilgiler
14.08.2023
Gres ve hidrolik yağlama neden önemlidir, nasıl uygulanır ?
DEVAMI
0
img
Kaşıkla Gres Pompası Doldurmaya Son verin !
14.08.2023
Artık el gres pompalarınızı pratik, hızlı, temiz ve güvenli bir şekilde doldurabilirsiniz ...
DEVAMI
0
img
PRESSOL YENI NESIL EL GRES TABANCALARI, GRES POMPALARI
20.02.2023
Profosyonel Ağır Hizmet El Gres Pompaları , Ergonomik tutamak, kaymaz, mükemmel güç aktarımı ve tutuşu, T-grip, optimize edilmiş kavrama ve optimize edilmiş basınç
DEVAMI
0
img
İKİNCİL MUHAFAZA VE KORUMA KAPLARI NEDİR?
2.03.2022
İkincil Muhafaza ve Koruma Kapları (Secondary Containments Pallets ) işletmenizde bir döküntü ve sızıntı durumunda oluşabilecek çevre kirliliğini, ürün kaybını engelleyerek güvenli çalışma ortamı sağlar. Aynı zamanda kayıpları önler
DEVAMI
12
img
PRESSOL HAVALI GRES POMPALARI İLE % 99 GRES AKTARIMI
9.08.2021
Gres kaplarınızda yağlarınız artık ziyan olmayacak . Özel tasarım alt vakum aparatı ve mükemmel sıyırma yeteneği planet ile benzersiz bir mühendislik.
DEVAMI
65
img
TAŞINDIK
1.05.2021
Sizlere daha güçlü çözüm ortağı olmak için taşındık. Aktürk Sanayi Dünyası No: 6 /B1-B2 Kurtkoy- Pendik - İSTANBUL
DEVAMI
47