Pnömatik Sistemlerde Şartlandırıcının Önemi Nedir ?

img

Pnömatik Sistemlerde Şartlandırıcının Önemi Nedir ?

Pnömatik Sistemlerde Şartlandırıcının Önemi

Tesisinizdeki havanın pnömatik iş makineleri ve aletlere ulamasında basınç ayarlayıcı ve yağlayıcı olarak, aynı zamanda havadaki suyu tutarak ekipmanlarınızı paslanma ve korozyonlara karşı koruyarak önemli görevler alan bağlantı elemanlarına şartlandırıcı ( ya da hava  regülatörü )  denir.Şartlandırıcı tek bir parça ürün gibi gözüksede 4 farklı pnömatik parçadan oluşmaktadır.

Filtre; hattaki toz ve zerrecikleri tutar.

Yağlayıcı; ekipmanlarınızın belli bir periyotta yağlanmasını sağlar  

Basınç ayarlayıcı; sistemden gelen havanın basıncını azaltır veya arttırır.

Manometre: sistemdeki ayarlanmış basıncın bar ya da psi olarak gösterilmesini sağlar

Kompresörünüzün hemen çıkışında kurutucu olsa da tesis içerisinde borularda dolaşım sağlayan hava dış ve boru hattı içerisindeki ısı farkından dolayı buharlaşmaya ve nemli hava üretimine sebep olur. Bu buharlaşma ve nem yağlama ekipmanlarınızda paslanma ya da korozyon yaratabilir. Yağlama ekipmanları her ne kadar yağ aktarımı sağlasalarda kendi kendilerini yağlayamazlar. Özellikle pnömatik motor düzenli olarak yağlanmaya ihtiyaç duyacağından şartlandırıcı kullanımı zorunludur. Şartlandırıcı hem pompanızı fazla basınçtan korur, hem kuru ve temiz bir hava gelmesini sağlar hem de tüm yağlama ekipmanlarınızın düzenli olarak yağlanmasını sağlar. Böylece ekipmanlarınızın ömrü uzar, güvenli ve performanslı bir yağlama imkanı sunar.

Tüm gres ve yağ pompaları maximum 8 bar basınçta çalışabilir şekilde tasarlanmıştır. Önerilen basıncın dışındaki hava kaynağı ekipmanlarınızı maliyeti yüksek arızalarla karşılaştırır. Yüksek basınç kaynaklı arızalar ekipmanlarınızı garanti kapsamı dışında bırakır.

DİĞER BLOG YAZILARI

img
Yağlama Hakkında Kısa Bilgiler
14.08.2023
Gres ve hidrolik yağlama neden önemlidir, nasıl uygulanır ?
DEVAMI
0
img
Kaşıkla Gres Pompası Doldurmaya Son verin !
14.08.2023
Artık el gres pompalarınızı pratik, hızlı, temiz ve güvenli bir şekilde doldurabilirsiniz ...
DEVAMI
0
img
PRESSOL YENI NESIL EL GRES TABANCALARI, GRES POMPALARI
20.02.2023
Profosyonel Ağır Hizmet El Gres Pompaları , Ergonomik tutamak, kaymaz, mükemmel güç aktarımı ve tutuşu, T-grip, optimize edilmiş kavrama ve optimize edilmiş basınç
DEVAMI
0
img
İKİNCİL MUHAFAZA VE KORUMA KAPLARI NEDİR?
2.03.2022
İkincil Muhafaza ve Koruma Kapları (Secondary Containments Pallets ) işletmenizde bir döküntü ve sızıntı durumunda oluşabilecek çevre kirliliğini, ürün kaybını engelleyerek güvenli çalışma ortamı sağlar. Aynı zamanda kayıpları önler
DEVAMI
12
img
PRESSOL HAVALI GRES POMPALARI İLE % 99 GRES AKTARIMI
9.08.2021
Gres kaplarınızda yağlarınız artık ziyan olmayacak . Özel tasarım alt vakum aparatı ve mükemmel sıyırma yeteneği planet ile benzersiz bir mühendislik.
DEVAMI
65
img
TAŞINDIK
1.05.2021
Sizlere daha güçlü çözüm ortağı olmak için taşındık. Aktürk Sanayi Dünyası No: 6 /B1-B2 Kurtkoy- Pendik - İSTANBUL
DEVAMI
47